Uncategorized

Set Alahan Mengandung Shaklee

Apa itu alahan mengandung?

Salah satu tanda awal bagi seorang wanita hamil ialah mengalami alahan. Alahan atau muntah-muntah di awal kehamilan adalah berpunca daripada kehadiran hormon mengandung iaitu human chorionic gonadotrophin (hCG). Tetapi tidak semua wanita hamil akan mengalami alahan ini dan tahap alahan adalah berbeza bagi setiap orang. Ada yang mengalami alahan ringan dan ada yang mengalami alahan teruk.

Mabuk hamil yang paling teruk dipanggil hiperemesis gravidarum (muntah berlebihan semasa mengandung). Jika anda muntah-muntah banyak kali dalam sehari, tidak dapat makan dan minum tanpa muntah, dan jika berat badan anda menurun, maka, anda mungkin menghidap hyperemesis.

Mabuk hamil tidak akan mengancam bayi anda selagi anda mampu untuk menyimpan dalam perut sebahagian daripada makanan yang dimakan, dan minum banyak cecair.

Rasa loya ialah tanda bahawa hormon kehamilan berada pada tahap yang cukup tinggi untuk meneruskan kehamilan. Wanita yang mengalami mabuk hamil didapati kurang berkemungkinan mengalami keguguran berbanding mereka yang tidak mengalaminya.

Sumber: Baby Center

Tips mengatasi alahan mengandung.

  1. Makan sedikit tetapi kerap iaitu diantara 6-8 kali sehari (termasuk makanan berat, makanan ringan, buah-buahan dan sayuran).
    Cuba makan setiap 2-3 jam untuk memastikan perut anda tidak kosong.
  2. Elakkan makanan yang berlemak, berempah, berasid atau bergoreng kerana ia sukar dihadam dan boleh mengganggu perut.
  3. Makanan yang masam boleh mengurangkan rasa loya namun bagi yang mengalami masalah gastrik, boleh juga menggantikannya dengan halwa halia/gula-gula.
  4. Ambil vitamin prenatal anda selepas makan atau sebelum tidur.
  5. Rehat yang secukupnya dan ambil masa rehat dari bekerja jika perlu. Tekanan dan keletihan boleh membuatkan mabuk kehamilan lebih teruk.
  6. Jauhkan dari bau-bauan/makanan  yang boleh merangsang rasa loya.

Set Alahan Mengandung Shaklee.

Set ini boleh membantu  mengurangkan simptom-simptom alahan mengandung dan mengurangkan ketidakselesaan. Fungsi setiap vitamin adalah seperti berikut.

Penafian:  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Testimoni Pengguna.

 

Penafian:  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Masih ragu-ragu atau ada banyak persoalan tentang Set Alahan Mengandung Shaklee? Untuk maklumat lebih lanjut tentang set ini atau untuk tempahan dengan harga yang lebih jimat, boleh Whatsapp ke nombor 016-810 0457 atau PM di Facebook Wahidah Haron.

Atau terus buat pembelian menggunakan kad kredit/debit melalui link ini:

Wazie | 016-810 4057
Pengedar Shaklee Sabah.
COD Tuaran-Kota Kinabalu.
Pengeposan Seluruh Malaysia.

8 thoughts on “Set Alahan Mengandung Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge