Uncategorized

Kelebihan Set Hamil Shaklee

Perasaan bila tau kita sedang hamil memang exciting kan? Tidak kira lah first time ataupun yang sudah ada beberapa orang anak pun. Sebab mengandung tu kan rezeki, yang Allah tentukan. Kita pun tidak dapat terlalu merancang, kalau Allah tidak izinkan.

Tapi biasanya waktu mengandung ni penuh jugak dengan ujian-ujian kecil untuk seorang wanita. Dari segi kesihatan dan emosi lah kan. Di peringkat awal mengandung tu biasanya akan dapat alahan atau morning sickness. Ataupun mungkin the whole day sickness. Haha.

Lepas tu badan akan jadi cepat letih, lesu, mengantuk. Rasa malas jak selalu. Bila kandungan makin besar pulak, mulalah datang sakit-sakit badan, sakit belakang, cramp kaki waktu malam, tidak dapat tidur malam dan macam-macam lagi.

Dari segi emosi pulak, ibu mengandung ni cepat moody, sedih, marah, salah sikit jak mesti ada yang mau mengamuk. Kuat menangis pun ada jugak tau. Ok ini secara general lah ya, tidak semestinya semua orang alami.

Macam saya pun dua kali mengandung tiada morning sickness, Alhamdulillah. Tapi part sakit badan tu memang ada. Tapi kalau ada rezeki untuk mengandung lagi, saya sudah berniat untuk ambil Set Hamil Shaklee yang Premium. Maksudnya yang full set lah.

Sebab sudah ada pengalaman best waktu mengandung kali kedua ada improvement banding kali pertama, padahal ambil beberapa item jak. So next time mau ambil yang full. Ok, jom kita tengok apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee Premium ni.

InsyaAllah dengan Set Hamil Shaklee ni kita akan rasa lebih bertenaga, lebih sihat, jarang sakit, tiada sembelit, tiada kejang kaki, kurang sakit belakang. Dan saya sendiri mau eksperimen diri, kalau-kalau boleh elak kena Diabetis masa hamil (GDM). Sebab dua kali mengandung sebelum ni memang kena GDM. Hehe.

Semoga semua ibu hamil melalui pengalaman hamil yang indah. Happy kan menunggu kehadiran orang baru. Semoga semua barjalan lancar dan dipermudahkan kelahiran nanti.

Assalamualaikum.

Wazie | 016-810 4057
Pengedar Shaklee Sabah.
COD Tuaran-Kota Kinabalu.
Pengeposan Seluruh Malaysia.

One thought on “Kelebihan Set Hamil Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge