Shaklee

Kelebihan Set Kurus Shaklee

Salam Rabu semua. Best sangat hari ni bangun pagi, awal-awal lagi sudah pegi toilet. Penangan Herblax semalam lah ni. Alhamdulillah.

Sebenarnya HerbLax ni pun salah satu item dalam Set Kurus Shaklee tau.

Obesiti.

Okey, sebelum kita bercerita lebih lanjut pasal Set Kurus Shaklee ni, kita belajar-belajar dulu sikit pasal kegemukan dan OBESITI. OBESITI ni keadaan di mana LEMAK BADAN berlebihan yang terkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang. Kalau BMI kita 30 dan ke atas, kira masuk kategori OBES lah tu. Saya sebelum ni pun salah seorang yang OBES jugak.

Syukurlah sekarang ramai yang ada kesedaran untuk kuruskan badan atas sebab pentingkan kesihatan. Sanggup korbankan nafsu makan demi kesihatan yang lebih baik. Tapi saya sedih jugak kadang-kadang ada segelintir orang yang belum ada kesedaran, mungkin belum dapat ilham dari Allah. Hehe.

Saya pun bersyukur sangat sebab Allah bagi hidayah, mungkin melalui sakit yang saya alami. Alhamdulillah.

Kita tau ada banyak jenis diet dalam dunia ni kan. Tapi semuanya memerlukan kita mengawal pemakanan kita. Kalau kita bersenam pun still pemakanan 80% sumbangannya untuk kita berjaya. Senaman hanya 20%. Combine dua-dua sekali, memang terbaik lah!

Tapi mungkin ada yang betul-betul susah untuk mula kawal pemakanan. Habit orang gemuk ni secara logiknya MEMANG KUAT MAKAN. Kuat makan sampai tahap sebijik kek 1kg tu pun boleh dihabiskan sorang. Memang tukang habiskan makanan lah selalunya. Petang-petang makan cekodok pun laju jak makan tidak berhenti-henti, bila tengok orang lain makan 3 biji jak terus terfikir, eh ndak sedap ka cekodok saya masak ni?

Padahalnya, cekodok tu kan tepung, karbohidrat kan kena kawal-kawal makan. Patutlah ko gemuk sorang-sorang. Orang lain kurus jak. Masa breakfast pun bila makan roti bakar, mesti lebih dari 1 set. Sebab mau makan sampai kenyang. Padahalnya roti putih tu limitnya 2 keping ja sehari. Apa ndak gemuk kalau makan sampai 6 keping. Makan pulak dengan planta. Memang best combo lah untuk high kolesterol pulak. Patutlah kalau mengandung mesti kena GDM.

Panjang pulak Mukaddimah saya ni. Di atas tu semua alkisah diri saya okey, bukannya saya mengumpat sesiapa. Huhuhu.

So sebenarnya Set Kurus Shaklee ni boleh membantu kita yang mau kurus dengan selamat. Kurus dengan cepat tu mungkin tidaklah, tapi possible kalau kita sertakan dengan menjaga pemakanan dan senaman. Ok mari kita berkenalan dengan Set Kurus Shaklee satu-persatu berserta fungsi setiap satunya okey? Are you with me?

Set Kurus Shaklee Premium.

Set ni namanya premium sebab dia lengkap dan extravaganza sikit. Hehe. Berbanding kita beli ubat kurus yang belum tentu selamat dan berkesan. Produk Shaklee semuanya dari bahan semulajadi, tiada bahan terlarang, apalagi bahan yang merbahaya. Walaupun kita selalu mau kurus cepat, tapi fikir lah balik kesihatan dan keselamatan diri kita. Kalau kurus tapi sakit, apa gunanya kan.

Set ni lengkap dari proses pemecahan lemak oleh Omega Guard. Lepas tu kita detox usus dan darah, dan semua toksin tu disingkirkan melalui najis. Mungkin macam cirit-birit sikit pada permulaan, tapi itu tandanya HerbLax dan Alfalfa Complex tengah buat kerja dia la tu. Dari proses detox ni insyaAllah perut kita pun akan kempis. Best kan?

Cinch Shake Mix pulak boleh dijadikan meal replacement, dia dari protein. So memang mengenyangkan tapi tidak menggemukkan. Sedap pulak tu, didatangkan dengan 3 perisa iaitu vanila, coklat dan kopi. Bolehlah replace kita punya lunch atau dinner.

Dan sebagai minuman tambahan kita sarankan ambil Cinch Tea Mix. Cinch Tea Mix ni boleh meningkatkan kadar metabolisme badan kita. Bila kadar metabolisme tinggi, baru senang badan kita mau membakar lemak, dan jugak susahlah untuk badan kita mengumpul lemak. Semua yang kita makan akan diproses cepat-cepat jadi tenaga.

Macam tu lah serba ringkasnya macam mana Set Kurus Shaklee ni berfungsi.

Cuba dulu dan rasakan sendiri keberkesanannya.

Untuk order ataupun sebarang pertanyaan boleh Whatsapp atau Telegram saya di nombor di bawah.
Atau follow Facebook saya Wahidah Haron.

Wazie | 016-810 4057
Pengedar Shaklee Sabah.
COD Tuaran-Kota Kinabalu.
Pengeposan Seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge