Diet Atkins · Shaklee

Detox parasit. Nyahkan parasit dari badan kita!

Salam semua. 
Alhamdulillah seperti yang dirancangkan, hari ni saya start buat detox parasit dengan my group. Soft detox jer selama 5 hari, sebab ada mommy breastfeeding dalam group. Saya pun breastfeeding jugak cuma babynya sudah almost 2 years la. Hehe.
Dalam detox ni kami guna produk terbaik dari ladang tau. Yang penting semulajadi, selamat dan berkesan. Kalau selamat dan semulajadi tapi ndak berkesan pun susah jugak kan. Hihi.
So, apa produknya tu? Semestinya Shaklee lah sayang sayang semua.
Antara tips untuk soft detox ni ialah kena elak makanan yang pembiak parasit. Contohnya seperti:
  • gula putih
  • gandum & sumber gluten
  • makanan proses
  • makanan yang tidak dimasak dengan baik
  • makanan ringan
  • minuman bergula
So far semua makanan di atas ni memang saya tidak ambil sebab tengah buat Diet Atkins jugak ni kan. Kecuali makanan proses ada ambil cheese. tapi cheese boleh rasanya. Yang tidak boleh tu macam nugget dan sosej gitu. Yang saya faham lah macam tu.
Ok. Harini saya start dengan berat 67.2 kg (turun 300g dari semalam) haha. Walaupun mungkin penurunan tu banyak disebabkan oleh Atkins, sebab Atkins bila capai ketosis tu kita akan sentiasa bakar lemak untuk ditukar kepada tenaga kan. Detox ni tidak semestinya akan turun berat, tapi kita puas hatilah dapat bunuh parasit kan.
Mesti ada improvement jugak di mana-mana. Mungkin weight loss dan inch loss pun boleh jadi makin banyak kan bila sudah detox.
Menu makanan saya untuk Detox Day 1 ni
  • Sarapan : 2biji telur dadar. 600ml air green tea. 1L air masak
  • Lunch: Ayam grilled. Sup sayur manis
  • Dinner: Ikan masak lemak. Sup sayur manis.
Chaiyok Wazie dan kawan-kawan lain!
All the best.

Wazie | 016-810 4057
Pengedar Shaklee Sandakan.
COD Sandakan.
Pengeposan Seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge